Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Tagatesse, Zoet Zonder Zonde!

Taga-wat? Tagatose!

Tagatesse is een zoetmiddel op basis van Tagatose, dit is een natuurlijke suiker die gewonnen wordt uit melksuiker of lactose. Door hydrolyse wordt de lactose opgesplitst in galactose en glucose. De galactose wordt door middel van een enzymatisch proces dan weer omgezet in Tagatose. De uiteindelijke Tagatose-kristallen bevatten geen enkel spoor meer van lactose en glucose. Het eindproduct heeft dezelfde kristalachtige structuur als gewone suiker en je proeft geen verschil!

Zonder zonde genieten van zoet?
Het kan, met Tagatesse!


Wat als je gezonder wilt leven? Of als je aan diabetes lijdt?
Gedaan met pieken in je bloedsuikerspiegel. Tagatesse helpt je om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden. In tegenstelling tot gewone suiker bevat het immers geen glucose, de boosdoener die je bloedsuikerwaarden de hoogte induwt. En dat is natuurlijk goed nieuws, ook voor diabetici.

Wist je dat…

…Tagatesse 3 keer minder kilocalorieën bevat dan gewone suiker? Het bevat slechts 1,76kcal per gram. Tagatesse heeft twee keer zo veel zoetkracht als gewone suiker, waardoor je er maar half zo veel van moet gebruiken. Dat is dubbel gewonnen!

… Tagatesse uitermate geschikt is om te koken en te bakken? De zoetkracht wordt namelijk steeds behouden, zowel bij hoge als lage temperaturen. Vervang enkel gewone suiker in al je koude en warme bereidingen door de helft Tagatesse!

Tagatesse is: 

- Ideaal voor koken en bakken

- Even lekker en dubbel zo zoet als gewone suiker

- Geschikt voor diabetici

- Lactose-, glucose- en glutenvrij

- Arm aan calorieën 

Tagatesse, Zoet Zonder Zonde!

Deel deze blog

Andere blog posts

Tsunami van diabetici op komst!

Tsunami van diabetici op komst. Maar kan je je eigenlijk beschermen tegen suikerziekte?

Lees meer

Smakelijk eten zonder zout

Bij de bereiding van voedsel wordt vaak (keuken)zout gebruikt als smaakmaker en conserveermiddel. Ontdek hier hoe je toch lekker en gezond kunt blijven eten zonder zout!

Lees meer

Hoe veganist worden de planeet helpt!

We horen iedere dag wel over de gevaren van de klimaatsverandering. Maar wat als er slechts EEN ding nodig was om het te helpen stoppen?

Lees meer