Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Kaas en pancetta rolletjes

Label gluten_free
25 min
makkelijk
goedkoop

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasstand 4 en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Bestrooi een werkvlak met bloem en verdeel het deeg in twee evenredige stukken. Rol een stuk van het deeg uit tot ongeveer de grootte van een A4-vel papier (niet dikker dan 2 mm), met de langste zijde het dichtst bij u.

3

Verdeel de groene pesto gelijkmatig over het deeg, maar wel 1 cm vanboven aan de rand niet raken, en leg 8 plakjes van de pancetta verticaal op het deeg.

4

Strooi dan de helft van de geraspte Parmezaanse kaas en rol het deeg op in een strakke spiraalvormige cilinder, te beginnen met de langere rand het dichtst bij jou.

5

Bestrijk de bovenkant met een beetje melk om het te verzegelen. Met een scherp mes snijd je de cilinder in 1 cm dikke rolletjes.

6

Schik de rolletjes op uw bakplaat, probeer elk rolletje iets platter te maken met uw hand en plaats het in de koelkast terwijl je de resterende rolletjes maakt.

7

Herhaal de bovenstaande stappen met het tweede stuk bladerdeeg, maar gebruik dan de rode pesto van zongedroogde tomaten in plaats van de groene.

8

Bak beide kanten van de rolletjes gedurende ongeveer 15 minuten, tot ze krokant en goudbruin zijn. Serveer ze warm.

Ingrediënten

4
personen
  • 3 eetlepels bloem
  • 500 g kant en klare glutenvrije bladerdeeg
  • 2 eetlepels pesto van basilicum
  • 16 stuks dunne sneetjes gerookte pancetta
  • 4 eetlepels geraspte parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel melk
  • 2 eetlepels pesto van zongedroogde tomaten

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten