Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Frittata met ui, aardappel en balsamico

Label tagatesse
30 min
makkelijk
goedkoop

Bereidingswijze

1

Kook de aardappelschijfjes 5 minuten voor in gezouten water. Giet af en laat afkoelen.

2

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en bak hierin in 10 minuten de uiringen zoet en zacht.

3

Klop ondertussen de eieren los met het paprikapoeder, cayennepeper, zout, gedroogde peterselie, peper en de geraspte knoflook.

4

Roer de balsamico en Tagatesse door de uien en laat nog 2 minuutjes zachtjes meebakken, tot de Tagatesse is opgelost. Haal de uien uit de pan. Doe de laatste eetlepel olijfolie in de pan en leg hier dakpansgewijs de plakjes aardappel in. Verspreid de uien erbovenop en giet het eiermengsel eroverheen.

5

Je kan de frittata op een zacht vuur 20 minuten laten garen, maar je kan hem ook 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175° afbakken.

Ingrediƫnten

4
personen
  • 500 g aardappelen, geschild en in plakjes van 0,5cm
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 stuks grote uien, in dunne ringen
  • 4 stuks eieren
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • 2 gedroogde peterselie
  • 1 stuk geraspte knoflook
  • 2 eetlepels balsamico
  • 1 eetlepel tagatesse

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten