Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Romantische risotto met Rode biet

Label low_salt
60 min
gemiddeld
gemiddeld

Bereidingswijze

1

Was de rode bieten goed en maak ze goed droog.

2

Wrijf de bieten in met de Damhert olijfolie, leg ze in een ovenschaal en bestrooi ze met zout.

3

Zet de bieten in de oven voor 75 minuten op 175°C.

4

Laat de bieten afkoelen, verwijder de schil en snijd ze in stukjes.

5

Zet een halve liter water op het vuur en voeg 2 Damhert zoutarme groentebouillonblokjes toe. Breng de bouillon zachtjes aan de kook.

6

Snijd ondertussen de selderij, knoflook, sjalot en rode chilipeper in fijne stukjes.

7

Giet wat Damhert olijfolie in een pan met hoge randen en fruit de selderij, knoflook, sjalot en rode chilipeper aan op een middelhoog vuurtje.

8

Voeg de risottorijst toe aan de pan en laat de rijst glazig worden.

9

Blus de rijst af met de witte wijn. Laat de wijn volledig verdampen.

10

Haal nu de bouillon van het vuur en voeg een pollepel bouillon toe aan de risotto als de wijn volledig verdampt is.

11

Laat de bouillon verdampen en voeg opnieuw een pollepel bouillon toe.
Herhaal die stap voor ongeveer 18 minuten of totdat de risotto bijna gaar is. Blijf regelmatig roeren.

12

Voeg de laatste 3 minuten de rode biet toe en laat mee doorgaren.

13

Voeg daarna het citroensap, olijfolie en peper en zout naar smaak toe.
Voeg de boter en een laatste halve pollepel bouillon toe.

14

Dek de pan af met een deksel en laat de risotto  5 minuten rusten.
Roer daarna de risotto nog 1 keer goed door.

15

Serveer en werk af met wat Damhert-olijfolie, een beetje Parmezaanse kaas, een paar verse spinazieblaadjes en wat sojascheuten.

Ingrediƫnten

4
personen
  • 250 g rode bieten
  • 250 g risotto rijst
  • 3 stuks low salt groentebouillon
  • 1 dl witte wijn
  • 2 stuks sjalotten, gepeld en fijn gesneden
  • 2 stuks knoflook fijngehakt
  • 1 stuk selder
  • 1 stuk rode chilipeper
  • 1 stuk citroen
  • 40 g boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g spinazie
  • 50 g sojascheuten
  • 3 eetlepels parmezaanse kaas

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten