Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Veggie rode curry met ketchup

Label veggie
30 min
gemiddeld
goedkoop

Bereidingswijze

1

Marineer eerst uw groentjes. Meng met de tandooripasta en de helft van de yoghurt. Dek af met plastiekfolie en laat minstens 1 uur marineren in de koelkast.

2

Bak de groenten samen met de marinade in een grote pan met een flinke scheut olie.

3

Doe de gebakken groenten in een grote kookpot met stevige bodem. Voeg de rest van de yoghurt en de room toe.

4

Laat de curry warm worden op een laag vuur en roer voorzichtig om. Voeg de ketchup, tomatenpuree en gehakte pindanoten toe.

5

Stoof ondertussen de ui in een flinke scheut olie. Voeg het currypoeder en het paprikapoeder toe wanneer de ui goudbruin kleurt. Roer om en bak de kruiden nog even mee aan.

6

Doe de gestoofde ui bij de rest van curry. Roer om en laat op een laag vuur rustig verder pruttelen.

7

Werk de curry af met wat vers gehakte peterselie en koriander. Serveer eventueel samen met zilvervliesrijst.

Ingrediƫnten

4
personen
  • 1,2 kg gesneden groenten naar keuze
  • 250 g tandooripasta
  • 1 liter yoghurt
  • 100 ml room
  • 2 eetlepels ketchup met tagatesse
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 g pindanoten
  • 3 stuks rode ajuin
  • 3 eetlepels currypoeder
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel koriander

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten