Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Carrot cake met pistache

Label tagatesse
90 min
gemiddeld
goedkoop

Bereidingswijze

1

Mix de eieren, 150g tagatesse en de zonnebloemolie tot een egaal mengsel.

2

Voeg het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe en mix dit door elkaar.

3

Doe de sinaasappelschilletjes en de speculaaskruiden bij het beslag.

4

Voeg vervolgens de rozijnen toe en schep het beslag even door elkaar. Spatel de geraspte wortel door het beslag en giet het beslag in een ingevette bakvorm van 23 cm.

5

Bak de taart in 60 – 70 minuten af op 170 graden.

6

De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt. Laat de taart vervolgens afkoelen op een rooster.

7

Voor de frosting klop je boter zacht en luchtig. Zorg dat de boter bijna wit van kleur wordt.

8

Meng de roomkaas met het sap van een halve citroen en 30g tagatesse door de boter.

9

Bestrijk de afgekoelde taart met de roomkaas. Wacht echt tot hij afgekoeld is, anders druipt de frosting er zo weer van af. Garneer dan met de pistachenoten.

Ingrediƫnten

4
personen
  • 3 dl zonnebloemolie
  • 6 stuks eieren
  • 400 g wortel geraspt
  • 180 g tagatesse
  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 bakpoeder
  • 1 stuk geraspte sinaasappelschil
  • 2 speculaaskruiden
  • 100 g pistache
  • 50 g rozijnen
  • 200 g roomkaas
  • 50 g boter
  • 1 stuk citroensap

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten