[not found: du - product_toegevoegd]

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Insecta! Kriebelt het om te proeven?

Insecta!

Bij Damhert denken we samen aan de toekomst en aan het dierenwelzijn. ‘Love our planet’ is de boodschap die we met Insecta dan ook willen overbrengen. Maak je ecologische voetafdruk wat kleiner, en kies voor vernieuwing! Insecta is een duurzaam gamma met respect voor het milieu.

Proef deze volwaardige vleesvervangers op basis van buffalowormen en meelwormen, rijk aan proteïnen en laag in vetgehalte. Niet enkel ongelofelijk lekker en goed voor jezelf, maar ook goed voor onze planeet!

Waarom insecten?

In de eerste plaats moeten we bewust worden van de uitdagingen waar we allemaal mee geconfronteerd worden/ gaan worden. De bevolking groeit en vlees eten zit standaard in onze cultuur. Maar omwille van de steeds stijgende kosten (productie en grondstoffen), zal vlees alleen maar duurder worden! Uiteindelijk zal het zelfs evolueren tot een luxe product.

Ook de steeds groter wordende milieu problematiek, is een probleem om bij stil te staan. Het kweken van vee kost namelijk veel energie en de CO2 uitstoot is erg hoog. Voor het kweken van insecten besparen we momenteel erg veel energie omdat er namelijk veel insecten gekweekt worden op een heel kleine oppervlakte. Ook de uitstoot ligt 3 keer lager dan bij het kweken van vlees.

Bovendien hebben insecten een hoog proteïne gehalte en een laag vetgehalte. Dit maakt dat insecten als dé perfecte vlees- en visvervanger kunnen gebruikt worden.

Wist je dat België het eerste land binnen Europa was dat het verwerken van insecten in voeding toeliet?

Het eten van insecten is in de westerse wereld wel nog een uitdaging. Blijkbaar is nog niet iedereen klaar voor het eten van insecten. Wel is de modale consument erg nieuwsgierig.

In andere niet-Europese landen staan insecten al jaren standaard op het menu, denk maar aan Azië of Afrika, waar insecten zelfs vaak als delicatesse worden gezien.

Waarom je het eten van insecten dus zeker eens moet proberen?

- Goed voor het milieu

- Rijk aan proteïnen

- Laag in vetgehalte

Insecta! Kriebelt het om te proeven?

[not found: du - Deel_deze_blog]

[not found: du - Andere_blog_posts]

Een duurzame stap naar een beter milieu

Als pionier binnen de functionele voedingssector neemt Damhert Nutrition de volgende grote stap naar een beter milieu en een gezondere levensstijl. Vanaf nu is uw vertrouwde Damhert kwaliteit ook in s...

[not found: du - lees_meer]

Weet jij alles over Biofood van Damhert?

Biofood is Damherts’ compleet gamma van biologische voeding. Biofood is voeding, waarvan de grondstoffen gekweekt worden op een natuurlijke manier.

[not found: du - lees_meer]

Waar staat Damhert voor?

Damhert is al 45 jaar een “totaalleverancier “ van gezonde en functionele voeding.

[not found: du - lees_meer]