Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Welke glutenvrije producten zijn een must op de markt?

Recent deed de coeliakievereniging een opiniepeiling bij zijn leden over het glutenvrije aanbod. Zij gaven hun mening over welke glutenvrije producten er ontbreken op de markt, maar de meeste van deze producten heeft Damhert al in haar glutenvrij gamma.

Verse broodwaren

Ten eerst gaf deze peiling aan dat er een groot gemis is aan verse broodproducten. Damhert heeft in haar gamma al verschillende varianten brood. Van klassiek bruin, wit en meergranen brood tot witte en bruine pistolés, hamburger broodjes, rozijnenbrood en baguetten. Damhert voorziet ook broodmixen zodat jij zelf een broodje naar eigen smaak kan bakken.

Gebakjes en koekjes

Ten tweede zijn personen met coeiliakie ook op zoek naar verschillend glutenvrij gebak en daar speelt Damhert op dit moment al goed op in.  Zo heeft Damhert een groot gamma glutenvrije koekjes en gebak , waarvan de brownies, rikkies, amandelgebak en kokosringen de bestsellers zijn. In deze enquête werd er ook gepeild naar glutenvrije koekjes, die absoluut op de markt moeten komen. Volgens de leden zijn dat suikerwafels, eierkoeken en speculoos, maar Damhert heeft al glutenvrije suikervrije speculaas op de markt gebracht.  Verder wil Damhert jou ook aansporen om zelf gebak te bakken met haar glutenvrije cakemix en pannenkoeken-wafel mix.

Ontbijtproducten

Ten derde vinden coeliakiepatiënten het ook moeilijk om andere voeding dan brood te vinden om te ontbijten, zoals koffiekoeken, havervlokken en ontbijtgranen. Glutenvrije cornflakes, choc pop’s, honey pop’s, havervlokken, fruitmuesli en chocolademuesli zijn al verkrijgbaar bij Damhert. Je kan ook al on the go ontbijten met onze glutenvrije mueslirepen chocolade, framboos of pinda.

Combinaties

Tot slot misten deze leden ook glutenvrije producten voor mensen met gecombineerde allergieën, die naast coeliakie ook allergisch zijn voor lactose, maïs, sulfiet,.. Verder vonden zij ook moeilijk suikervrije en glutenvrije producten. Dankzij Damhert kan een coeliakiepatiënt zowel lactosevrij, zonder suikers of vegaan eten, zoals onze broodjes, speculoos, havercrackers, … Deze combinaties blijft voor Damhert belangrijk en naar de toekomst toe zullen wij hier ook op verder bouwen.

Volgens deze opiniepeiling kan het glutenvrije gamma van Damhert toch voor een groot deel aan de vraag van de consument voldoen. Dit komt omdat Damhert ernaar streeft om coeliakiepatiënten bij te staan met hun moeilijk dieet.

 

Ontdek hier ons glutenvrij aanbod!

Welke glutenvrije producten zijn een must op de markt?

Deel deze blog

Andere blog posts

Welke producten van Damhert zijn geschikt voor het ketogeen dieet?

In vele diƫten worden vetten gezien als de dikmakers, maar bij het keto-dieet worden koolhydraten als de nieuwe vijanden bestempeld.

Lees meer

Peulvruchten en Damhert: Wat is het verband?

Het doel van Damhert is gezonde voeding op de markt brengen dat iedereen ten goede komt zonder mens, dier en milieu te schaden. Peulvruchten hebben hetzelfde doel.

Lees meer

Wist je dat de low salt producten van Damhert ook geschikt zijn voor diabetici?

De Low salt producten van Damhert passen in een zoutarm dieet.

Lees meer