Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Welke producten van Damhert zijn geschikt voor het ketogeen dieet?

In vele diëten worden vetten gezien als de dikmakers, maar bij het keto-dieet worden koolhydraten als de nieuwe vijanden bestempeld. Maar wat is nu juist een ketogeen dieet en kunnen Damhert producten aan dit dieet toegevoegd worden?

Ketogeen dieet

Bij het ketogeen dieet gaat men vetrijk eten en worden koolhydraten enkel heel beperkt toegestaan. De inname van koolhydraten ligt dan slechts tussen 20 en 50 gram per dag. Bij een lage inname van koolhydraten worden er ketonen in het lichaam gevormd. Deze gaat dan als brandstof voor de hersenen werken. In het ketogeen dieet mogen er geen koolhydraat-rijke producten meer worden gebruikt. Eén van de bekendste koolhydraat is suiker. Verder mogen er ook geen aardappelen, brood, pasta, granen, … meer gegeten worden.

Wat zijn de voordelen van een ketogeen dieet?

  • verminderen het hongergevoel
  • een oplossing voor obesitas
  • lager vetgehalte en behoud spiermassa bij Keto
  • gunstig voor het hart en de bloedvaten
  • ook geschikt voor personen met diabetes type 2

Ketogene Damhert producten

Het dieet zal dus voornamelijk bestaan uit vlees en vis, groene bladgroenten en andere groenten met een laag suikergehalte, volle zuivelproducten, noten en zaden, avocado, bessen en vetten. Damhert heeft een groot aanbod van koolhydraatarme voedingsmiddelen, die perfect in dit dieet kunnen passen. Omdat deze vetrijk zijn en uit de gezonde vetten bestaan. Hier kan u een lijst van de Ketogene Damhert producten terugvinden.

Welke producten van Damhert zijn geschikt voor het ketogeen dieet?

Deel deze blog

Andere blog posts

Infographic over het Damhert vegan/veggie gamma!

Klik hier voor meer informatie over het Damhert veggie gamma.

Lees meer

Intermittent fasting: een nieuw fenomeen bij Damhert!

Nieuwe diëten duiken bijna wekelijks op. De nieuwste trend binnen afvaldiëten is intermittent fasting. Dit betekent ‘afwisselend vasten’.

Lees meer

Wil jij vegan worden en heb je hulp van Damhert nodig?

Wil jij vegan worden en heb je hulp van Damhert nodig?

Lees meer