Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Damhert gaat de strijd tegen diabetes en obesitas aan

Op de teller staat 422 miljoen. Stuk voor stuk volwassen mensen die lijden aan de chronische ziekte diabetes. Dat is vier keer meer dan de 108 miljoen in 1980. Zonder actieve maatregelen zal diabetes de komende jaren tot steeds meer sterfgevallen leiden en tegen 2030 wereldwijd bij de zeven grootste doodsoorzaken behoren. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) spelen ongezonde voeding, overgewicht en een gebrek aan beweging hier een grote rol.   

Anno 2016 telt de wereldbevolking dan ook meer te zware dan te magere mensen. Bij mannen is overgewicht sinds 1975 verdrievoudigd, bij vrouwen is het verdubbeld. Dit alles komt niet omdat er minder honger wordt geleden. Wel omdat mensen die al genoeg voedsel hebben, nog meer zijn gaan eten. Om deze problemen de wereld uit te helpen moeten er globale initiatieven op poten gezet worden zoals het invoeren van suikertaksen en vettaksen.

Bij Damhert willen we de wereld fitter en gezonder maken. Zo ontwikkelden we in 2008 een technologie om een suikervervanger van natuurlijke oorsprong te produceren. Met succes werd Tagatose gelanceerd. Een basisgrondstof waar ondertussen verschillende producten mee worden gezoet (let op de blauwe stempel op de verpakkingen). Voor de consument kwam Tagatesse in het winkelrekken van de Belgische en Nederlandse supermarkten, de tafelsuiker op basis van Tagatose. Een gezonde suikervervanger, niet alleen geschikt voor diabetici en obesitaspatiënten, maar ook voor mensen die willen afslanken of gewoon een verstandig alternatief zoeken voor gewone suiker. Vandaag koken en bakken mensen over heel de wereld met Tagatesse!

Damhert gaat de strijd tegen diabetes en obesitas aan

Deel deze blog

Andere blog posts

Neem een veganistische levensstijl aan met de vegane producten van Damhert!

Veganisme is een levensstijl, waarbij dierlijke producten volledig worden vermeden.

Lees meer

Wat mag je eten als een gezonde snack op school of werk?

Het is een hele opgave om te weerstaan aan de snoepautomaat of aan de traktaties van je medestudent of collega.

Lees meer

Hoe kan Damhert je helpen om op een gezonde manier de vastenperiode te overbruggen?

Doe jij mee aan de vastentijd? Vind jij het ook soms moeilijk om vol te houden? Damhert wil jou graag helpen om er een mooie tijd van te maken.

Lees meer