Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

De algenburger, voor wie insecten knabbelen niet meer hip genoeg vindt

Genoeg van de traditionele veggieburger of vindt u zelfs de insectenburger al te mainstream? Dan komt voedingsproducent Damhert met de volgende vegetarische gekheid-op-een-stokje: de algenburger.

Meer specifiek gaat het om een vleesvervanger van de spirulina-alg, één van de enige eetbare varianten van de bestaande 40.000 microalgen en met z'n 3.5 miljard jaar één van de oudste organismen ter wereld. In Hollywood lopen ze er al langer hoog mee op, met die spirulina. Het groene superfood bevat dan ook weinig verzadigde vetten en heel wat voedingsstoffen, waaronder een bom aan proteïnen, 50 keer meer ijzer dan spinazie en B12. Die voedingsstof is essentieel voor veganisten, omdat die voornamelijk uit dierlijke producten te halen valt. Ook de ecologische voetafdruk om algen te kweken zou bijzonder klein zijn. Omdat het groene zeewier in verse vorm slijmerig is, wordt het in poedervorm verwerkt in smoothies, sapjes en dient het zelfs als voedingssupplement voor ruimtereizigers. Dat spirulina-poeder verwerkt Damhert nu ook in zijn algenburger. De gepaneerde burgers zouden een beetje spinazie-achtig smaken en bevatten zo'n 240 kcal per burger. Het product is momenteel al te koop in de Nederlandse Jumbo-supermarkten en ook een 100-tal Belgische filialen van Delhaize en Spar bieden de burgers aan voor een kleine 4 euro voor een pakje van 2 burgers.

Bron: Het Laatste Nieuws

 

De algenburger, voor wie insecten knabbelen niet meer hip genoeg vindt

Deel deze blog

Andere blog posts

Infographic over het Damhert vegan/veggie gamma!

Klik hier voor meer informatie over het Damhert veggie gamma.

Lees meer

Intermittent fasting: een nieuw fenomeen bij Damhert!

Nieuwe diëten duiken bijna wekelijks op. De nieuwste trend binnen afvaldiëten is intermittent fasting. Dit betekent ‘afwisselend vasten’.

Lees meer

Wil jij vegan worden en heb je hulp van Damhert nodig?

Wil jij vegan worden en heb je hulp van Damhert nodig?

Lees meer