Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Slank en fit de zomer door met het hele gezin!

Slank en fit de zomer door met het hele gezin!

Het is zomervakantie! Geen wekker zetten en heerlijk genieten met hele gezin van barbecues, ijsjes, zon, zee en strand. We kunnen eindelijk de dagelijkse sleur een tijdje achter ons laten. Natuurlijk wil je slank en fit de zomer door met je hele gezin, maar dit gewijzigde leefpatroon kan je fysieke conditie behoorlijk verslappen en daarnaast zorgen voor extra kilo’s. Damhert geeft je alvast enkele nuttige tips om dit te voorkomen.

 

Tip 1: Drinken, drinken, drinken

In de hete zon of op vakantie is het risico op uitdroging extra groot. Zorg dus dat je dagelijks voldoende water drinkt. Hebben je kinderen liever een smaakje? Leng een glas fruitsap aan met water en doe er een schijfje sinaasappel in. Behalve water drinken, kun je ook producten of voedingsmiddelen met water eten. Denk aan aardbeien, watermeloen en komkommer. Niet alleen verfrissend, ook nog eens super gezond.

 

Tip 2: Bewegen met het hele gezin

Tijdens de zomervakantie bewegen? Vaak hebben we het veel te warm om iets te doen of liggen we liever lui in onze strandstoel aan het zwembad. Maar, wat dacht je van buiten zwemmen met het hele gezin. Je bent al snel een half uur in beweging. Liever een rustige activiteit? Geniet dan van de rust tijdens een ochtendwandeling of stap ’s avonds na het eten nog even op de fiets.

 

Tip 3: Trek er een dagje op uit

Ga je gezellig een dagje uit met z’n allen, bijvoorbeeld naar een pretpark of dierentuin, neem dan zelf een mini koeltasje mee met wat fruit en broodjes. Vergeet ook de gezonde snacks niet, zoals nootjes en komkommer. Natuurlijk mag je jezelf en je gezin wel een beetje verwennen met bijvoorbeeld een ijsje. Het is tenslotte zomervakantie. En met bovenstaande tips kom jij echt wel slank en fit de zomer door met het hele gezin!

 

Tip 4: Eet gevarieerd

Een zomer vol beweging vraagt ook om snelle en gezonde maaltijden. Wissel je barbecue eens af met frisse salades en smoothies! Op onze receptenpagina vind je lekkere, maar vooral gezonde recepten die passen bij een fitte levensstijl. Neem snel een kijkje en laat je inspireren.

Slank en fit de zomer door met het hele gezin!

Deel deze blog

Andere blog posts

Top 10 best verkopende producten in België

Heeft u zich al afgevraagd waarom lijstjes leuker zijn dan gewone tekst? Een lijstje maakt ons nieuwsgierig. De informatie wordt meer en beter onthouden. Het zorgt voor een fijn gevoel, het leest snel...

Lees meer

Onze tips voor een gevarieerd weekmenu

Wat gaan we vanavond eten? Het is wellicht één van de meeste gestelde vragen binnen elk gezin. Dagelijks opnieuw nadenken wat er op ons bord verschijnt. Een beetje hulp is dus altijd welkom. Daarom st...

Lees meer

Waarom houden wij van glutenvrij?

Wist je dat gluten eigenlijk bestaan als een groep eiwitten? Dat het van nature voorkomt in tarwe, rogge en gerst? Dat het dus ook aanwezig is in alle producten die van deze granen gemaakt zijn?

Lees meer