Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Entomofood: de toepassing van eetbare insecten in onze Westerse voedingsproducten

Insecten zijn dé nieuwste culinaire sensatie. Het eten van insecten is in de westerse wereld wel nog een uitdaging maar wist je dat in ruim 100 landen insecten al gewoon op het menu staan?!

Naar goede gewoonte neemt Damhert het voortouw om insectenburgers op onze (menu)kaart te zetten.  Maar waarom zou je nu insecten eten? Insecten zijn gezond (boordevol eiwitten, mineralen, vitaminen, fosfor, vezels, vetzuren en aminozuren), duurzaam (lage ecologische impact) en bovendien erg lekker!

De consumptie van eetbare insecten of “Entomofood” wordt wereldwijd gepromoot als één van de maatregelen om de duurzaamheid en de zekerheid van de voedselproductie te garanderen. Het FAVV heeft in 2014 het in de handel brengen van tien insectensoorten voor humane consumptie geregulariseerd. Zo kwam het ontwikkelen van voedingsmiddelen op basis van eetbare insecten ook terecht bij Damhert als innovatiestrategie. In samenwerking met o.a. de K.U. Leuven werkt Damhert mee aan het TETRA-project om van entomofood een vast begrip te maken in onze Westerse wereld.

De buffaloworm en de meelworm zijn twee van de tien insectensoorten die werden goedgekeurd voor consumptie door het Federaal Voedselagentschap. Onder de naam “Insecta” verwerkt Damhert deze in nuggets, burgers, schnitzels, pittige punten en balletjes. Het kweken van de beestjes vraagt niet veel plaats, energie, of voer, waardoor het kweekproces weinig broeikasgassen uitstoot. Insecten eten is kortom beter voor het milieu dan vlees eten. Maar hoe smaken die insectenburgers nu eigenlijk. “Een beetje nootachtig, met een toets van spek. Vaag doet het ook denken aan popcorn”.

Meer info over het TETRA-project vind je op: http://www.innovatiecentrum.be/upl/doc/icant/20140218-ypvgR-Insecten%20in%20voeding_A4%20voor%20bedrijven%20-%20versie%202014-02-11.pdf

Entomofood: de toepassing van eetbare insecten in onze Westerse voedingsproducten

Deel deze blog

Andere blog posts

Hoe Damhert mijn stage meerwaarde gaf?

Damhert bedient verschillende groepen meerwaarde-eters, maar Damhert gaf ook meerwaarde aan mijn stage.

Lees meer

All Natural, healty snacking

All Natural is de nieuwe productcategorie dat Damhert heeft ontwikkeld voor de snackers onder ons.

Lees meer

Damhert's proteïne dieet: dagschema 3

Damhert wil mensen, die een proteïne dieet volgen, steunen.

Lees meer