Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Waarom kiezen we best voor TAGATOSE? En niet voor gewone suiker of fructose?

Waarom kiezen we best voor TAGATOSE? En niet voor gewone suiker of fructose?

Suiker; iedereen kent het en wordt in enorm veel producten gebruikt. Ook in voedingsmiddelen waarin  je geen suiker verwacht, wordt het toch té vaak als smaakmaker toegevoegd.

                                 

Maar wat is “suiker” juist?

Suiker dekt de lading van een hele groep van diversen. We gebruiken voornamelijk sacharose en sucrose, maar wie kent niet fructose?  Dit is fruitsuiker en komt van nature voor in allerlei fruit.

 

Zowel gewone suiker als fructose hebben een invloed op de bloedsuikerspiegel. Daarom is het aangewezen om dergelijke producten niet te eten als je diabeet bent.

De natuur heeft ons echter verrast met nog méér suiker-varianten, die we minder of zelfs nog niet kennen!

 

Zo bestaat er ook TAGATOSE : een suiker die, net zoals fructose en sacharose, in de natuur voorkomt. Tagatose komt voor in bepaalde fruitsoorten en het wordt gewonnen uit lactose (ook melksuiker genoemd). Tagatose heeft echter heel andere eigenschappen in vergelijking met fructose en gewone suiker.

 

Tagatose heeft namelijk geen invloed op de bloedsuikerspiegel. Hierdoor is het perfect geschikt voor diabetici. Een ander belangrijk verschil is de calorische waarde.

Terwijl Fructose en gewone suiker 4 kcal per gram bevatten, bevat Tagatose slechts 1,5 kcal per gram. Ideaal dus om je gewicht op een natuurlijke manier onder controle te krijgen én te houden. Dit ook zonder te moeten inboeten op de lekkere smaak. Tagatose biedt dezelfde zoete smaakbeleving als gewone suiker en fructose. Dit is geweldig nieuws voor alle zoetebekken want zo heeft Tagatose niet alleen deze voordelen, maar is het ook gewoon lekker!

Daarom heeft Damhert TAGATOSE verkozen tot product van de toekomst!

 

Waar komt TAGATOSE vandaan? Een natuurlijke oorsprong!

Tagatose is een natuurlijke suiker (gewonnen uit lactose of melksuiker). De eerste stap is het proces van hydrolyse waarbij alle melkbestanddeeltjes worden verwijderd. Nadien volgt een enzymatisch proces waarbij ruwe Tagatose wordt gevormd. Na een laatste zuiveringsproces blijven de uiteindelijke Tagatose-kristallen over die geen enkel spoor meer van melk bevatten. Enkel een heerlijk natuurlijke suikersmaak! 

 

Hoe de TAGATOSE producten herkennen?

De Tagatose vormt de basis van allerlei damhert producten: een zoetmiddel, koekjes, chocolade, confituur en broodbeleg.

Elk product gezoet met Tagatose, draagt het blauwe logo. Je kan de producten terugvinden in het dieetschap van elke betere supermarkt binnen België en Nederland.

 

Tagatesse, een zoetmiddel met de smaak van echte suiker!

Tagatesse is een zoetmiddel op basis van Tagatose.

Of u nu kampt met overgewicht of er gewoonweg een gezonde levensstijl op na houdt: Tagatesse is geschikt voor iedereen. Met deze zoete partner in je keuken wordt elk gerechtje een topper! 

Tagatesse is “temperature proof” waardoor je zowel heerlijk vanille-ijs als een appelcake kan bereiden. De smaak is vergelijkbaar met die van gewone suiker, maar de calorische waarde ligt veel lager, minder dan de helft! Tagatesse is heel gemakkelijk in gebruik: gewoon de normale suikerhoeveelheid van elk recept halveren en vervangen door Tagatesse! Zin om Tagatesse zelf eens te testen?

Check zeker de supermarkten en onze online shop via www.damhert.com

Waarom kiezen we best voor TAGATOSE? En niet voor gewone suiker of fructose?

Deel deze blog

Andere blog posts

Damhert's proteïne dieet: dagschema 3

Damhert wil mensen, die een proteïne dieet volgen, steunen.

Lees meer

Damhert's proteïne dieet: dagschema 2

Damhert wil mensen, die een proteïne dieet volgen, steunen.

Lees meer

Damhert's proteïne dieet: dagschema 1

Damhert wil mensen, die een proteïne dieet volgen, steunen.

Lees meer