Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Low Carb: The next big thing

Meer en meer zien we de term ‘low carb’ verschijnen op bepaalde voedingsmiddelen, op verpakkingen, in reclamefolders, in promotieboekjes. Low carb is hot. Maar wat wil dit begrip nu precies zeggen? Wat is er zo speciaal aan? Hoe speelt Damhert Nutrition hierop in? Kortom, Waarom is low carb the next big thing?

Weg met suikers & zetmeel

De klassieke voedingsleer promoot veel koolhydraten en weinig vet. Maar heel wat specialisten bevelen tegenwoordig het omgekeerde aan. Deze andere visie op voeding lijkt voor een ommekeer te zorgen, een wissel van de macht. Hieruit is ook het  Low carb dieet ontstaan. Low carb  is een specifiek voedingspatroon, waarbij zo weinig mogelijk snelle koolhydraten worden opgenomen. Consumenten gaan extra focussen op koolhydraatarme voedingsmiddelen en veel minder op suikers en zetmeel.

Meer proteïne & meer vetten.

Een mindere inname van koolhydraten (lees: suikers!) geeft natuurlijk een veel stabielere bloedsuikerspiegel. Logischerwijs bevordert dit de algemene gezondheid. Zo wordt low carb voeding ondertussen veelvoudig aanbevolen bij onder andere kankerpatiënten, stress, suikerverslaving, diabetes en epileptische aanvallen. Het dieet is eigenlijk heel simpel:

+: Vlees, vis, eieren, groenten en natuurlijke vetten.
-: Suikers en zetmeel (frisdranken, sappen, brood, pasta, rijst en aardappelen). Zeker geen kant en klare maaltijden.

Met deze veranderende eetgewoontes lijkt een sterke opkomst van proteïne en vetten zich te manifesteren. Dit in combinatie van de lage suikerhoeveelheid, zorgt ervoor dat consumenten veel minder snel honger krijgen.

Tagatose in de hoofdrol

Vanzelfsprekend vinden de meeste mensen pasta, rijst en frisdranken lekker. Toch is koolhydraatarme voeding niet per se minder smakelijk. Hierin kan Damhert Nutrition een leidraad vormen, met Tagatose in een belangrijke hoofdrol. Maar waarom horen onze Tagatesse producten nu eigenlijk thuis bij de low carb categorie? Heel simpel! In vergelijking met conventionele producten ligt de nettowaarde van koolhydraten in onze producten veel lager dan in producten met gewone tafelsuiker. Dat betekent een belangrijk verschil, want hierdoor zijn onze Tagatesse producten ook perfect geschikt voor diabetici. Zijn er nog méér voordelen? Absoluut:

  • Tagatose heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel
  • Zeer lage glycemische index (snelheid waarmee koolhydraten worden verteerd. Hoe lager, hoe beter voor de gezondheid).
  • Door deze zeer lage glycemische index moet het aandeel van Tagatose in onze producten niet worden meegeteld in de koolhydratenberekening.

Bekijk het volledige ‘low carb’ aanbod van Damhert hier!

Low Carb: The next big thing

Deel deze blog

Andere blog posts

Infographic over het Damhert vegan/veggie gamma!

Klik hier voor meer informatie over het Damhert veggie gamma.

Lees meer

Intermittent fasting: een nieuw fenomeen bij Damhert!

Nieuwe diëten duiken bijna wekelijks op. De nieuwste trend binnen afvaldiëten is intermittent fasting. Dit betekent ‘afwisselend vasten’.

Lees meer

Wil jij vegan worden en heb je hulp van Damhert nodig?

Wil jij vegan worden en heb je hulp van Damhert nodig?

Lees meer