Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Waarom houden wij van glutenvrij?

Wist je dat gluten eigenlijk bestaan als een groep eiwitten? Dat het van nature voorkomt in tarwe, rogge en gerst? Dat het dus ook aanwezig is in alle producten die van deze granen gemaakt zijn? Dat het best wel een interessant onderwerp is? Kijk eens aan. Mensen die glutenvrij eten willen logischerwijs deze producten vermijden. Zijn gluten dan ongezond? Niet noodzakelijk. Toch is glutenvrij eten voor sommigen een must, voor anderen een overweging en voor bepaalde sporters zelfs een carrièreswitch. Ook wij hebben een ruim assortiment aan glutenvrije producten, waarom houden wij van glutenvrij?  

Een must

U las het goed, voor sommige mensen is glutenvrij eten een must. Deze mensen lijden aan Coeliakie, ook wel glutenintolerantie genoemd. Het is een ziekte waarbij het lichaam gluten niet kan verdragen en zal afstoten. De gluten gaan het slijmvlies van de dunne darm beschadigen, met een slechte opname van voeding, diarree, constipatie, groeiachterstand, vermoeidheid, … als gevolg. De behandeling van Coeliakie omvat een strikt glutenvrij dieet, levenslang. Fijn is dit niet, maar deze personen moeten gluten absoluut vermijden. 

Een overzicht van dit zware dieet kan u hier vinden. 

Een overweging

Voor mensen die niet aan Coeliakie lijden is glutenvrij eten geen must. Toch overwegen meer en meer mensen (tijdelijk) een glutenvrij dieet. Het wordt dan ook regelmatig aangeraden door voedingsspecialisten. Voornamelijk bij consumenten die af en toe (meer dan ze zelf willen) last hebben van darmklachten. Als pionier in glutenvrije voeding sommen wij enkele  voordelen op: 

  1. Houdt de symptomen van Coeliakie onder controle
  2. Mindere hoeveelheid inname calorieën & lagere cholesterol
  3. Een betere spijsvertering
  4. Extra energie door minder verwerkte suikers
  5. Verhoging concentratie
  6. Betere nachtrust
  7. Creatiever in de keuken

Een carrièreswitch

Voeding en levensstijl zijn één van de belangrijkste onderdelen van een succesvolle sportcarrière. Is een glutenvrij dieet noodzakelijk om topprestaties te leveren? Niet meteen. Wel voor sporters met een glutenintolerantie. Het grote probleem hierbij is dat veel sporters de diagnose mislopen en dat ze geen besef van hun glutenintolerantie hebben. Het kan voor een topsporter dus geen kwaad om dit grondig te testen. Zeker sporters die regelmatig klagen over plotse fysieke instortingen, onverklaarbare vermoeidheid en (af en toe) mentale frustraties.

Glutenvrij eten kan glutenintolerante sporters een betere spijsvertering, een lichter gevoel, meer energie, een snellere recuperatie, een betere nachtrust en zelfs een hogere mentale focus bieden. Kortom, het kan voor een carrièreswitch zorgen. 

Er zijn dus meerdere redenen waarom wij van glutenvrij houden. Bekijk ons aanbod hier

Waarom houden wij van glutenvrij?

Deel deze blog

Andere blog posts

Infographic over het Damhert vegan/veggie gamma!

Klik hier voor meer informatie over het Damhert veggie gamma.

Lees meer

Intermittent fasting: een nieuw fenomeen bij Damhert!

Nieuwe diëten duiken bijna wekelijks op. De nieuwste trend binnen afvaldiëten is intermittent fasting. Dit betekent ‘afwisselend vasten’.

Lees meer

Wil jij vegan worden en heb je hulp van Damhert nodig?

Wil jij vegan worden en heb je hulp van Damhert nodig?

Lees meer