Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Paas macarons

Label tagatesse
30 min
gemiddeld
goedkoop

Bereidingswijze

1

Klop je eiwitten stijf. Wanneer ze stijf/schuimig zijn voeg je deel voor deel 25g Tagatesse toe. Voeg ook een snufje zout toe. 

2

Mix dit zo’n 8-10 minuten tot het stijve pieken zijn. 

3

Voeg nu je kleurstoffen toe aan het eiwit mengsel. Begin met een klein beetje en maak de kleur zo intens als jij wilt. Let wel: wanneer de koekjes gebakken worden zal de kleur wat vervagen.

4

Mix je amandelmeel en de rest van de Tagatesse in een andere kom door elkaar. Je gaat het nu zeven, want er zitten grote stukjes amandel in de amandelmeel en die horen niet in je macaron.

5

Wanneer je het gezeefd hebt kun je je amandel/Tagatesse mix toe gaan voegen aan je eiwitmengsel. 

6

Je mengt je droge mix met een spatel door het eiwitmengsel. Zorg er voor dat je op het juiste moment stopt: wanneer de droge mix goed is opgenomen door het eiwitmengsel en je een soort ‘lava’ hebt die binnen 10 seconde opgenomen wordt in het mengsel wanneer je het laat vallen.

7

Doe je macaron mengsel in een spuitzak met een spuitmondje wat een grote ronde opening heeft, of knip een punt van je spuitzak. Bekleed je bakplaat met bakpapier. Je kunt nu rondjes gaan spuiten.

8

Tip! Wanneer je klaar ben met spuiten, sla dan je bakplaat met macaron mengels een paar keer hard op je keukenblad. Dit zorgt er voor dat alle lucht uit het mengsel gaat en ze mooi zullen bakken.

9

Nu is het wachten. Laat je macarons zo’n 45 minuten tot een uur rusten. Lastig! Het liefst wil je ze gelijk afbakken, maar dit is ook wel een cruciale tip voor dit recept. Als je dit niet doet, lopen de macarons uit. 

10

Verwarm je oven voor op 130 graden.

11

Bak je macarons af in 20 minuten. Kijk tussendoor even of het niet te hard gaat! Ze mogen namelijk niet bruin worden. Haal ze ook zeker niet te vroeg uit de oven, dan blijven ze te zacht. Ze moeten zonder te blijven plakken makkelijk van de bakplaat af kunnen komen.

12

Terwijl je macarons aan het afbakken zijn, kun je beginnen met het maken van de aardbeien botercrème.

13

Snijd de boter in stukjes en mix het romig in zo’n 4 á 5 minuten.

14

Voeg vervolgens beetje voor beetje 150g Tagatesse toe. Mix het net zo lang door totdat de Tagatesse is opgenomen in de boter, voeg dan het volgende beetje toe.

15

Prak de aardbeien fijn totdat het een sapje is. Voeg dit vervolgens met een theelepel toe, doe dit lepel voor lepel en mix het door. Voeg vervolgens het laatste deel van de Tagatesse toe en mix het nog even goed door.

16

Voeg een heel klein mespuntje van de kleurstof ‘Rose’ toe aan je botercrème.

17

Wanneer de macarons afgekoeld zijn kun je kleine toefjes spuiten met een spuitzak. Druk vervolgens het andere koekje er zachtjes boven op, zo verspreidt de botercrème zich mooi over de hele oppervlakte.

Ingrediƫnten

4
personen
  • 3 stuks eiwitten op kamertemperatuur
  • 275 g tagatesse
  • 120 g amandelpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 stuk roze kleurstof
  • 4 stuks aardbeien
  • 125 g boter

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten