Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Aardbeien jelly cake

Label tagatesse
60 min
gemiddeld
gemiddeld

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 220°C, gebruik een ronde taartvorm met bakpapier, vet in met kookspray, leg aan de kant.

2

Meng in een kom: bloem, bakpoeder en zout.

3

Smelt de boter in een kleine sauspan op een laag vuur en zet apart om af te koelen.

4

Breng gesmolten boter over naar een grote kom en gebruik een elektrische mixer op een lage snelheid en meng dan de Tagatesse (het zal korrelig zijn), het ei, de melk, de yoghurt en de vanille.

5

Voeg de droge ingrediënten langzaam toe aan het eimengsel en mix op lage snelheid tot het mengsel in een voorbereide pan wordt gemengd en bak 18-20 minuten (totdat de in het midden gestoken tandenstoker er schoon uitziet). Laat het 10 minuten in de pan afkoelen en breng het over naar een rek om het volledig te laten afkoelen. Breng vervolgens de afgekoelde cake over op de serveerschaal. En plaats de sprinvorm over de cake.

6

Los 1 1/2 theelepel gelatine op in 2 eetlepels koud water en laat het een paar minuten staan, zet het dan in de magnetron of plaats het in een heet waterbad om volledig op te lossen, zet het opzij om af te koelen.

7

Klop de roomkaas tot ze licht en luchtig is.

8

Klop de zware slagroom af tot zich zachte pieken vormen, voeg geleidelijk poedersuiker toe en blijf kloppen tot zich stijve pieken vormen. Meng de vanille en opgeloste gelatine, voeg dan roomkaas toe en mix het. Verspreid op de afgekoelde cake en plaats gedurende 30 minuten in de koelkast.

9

Bereid de gelatine met 2 kopjes kokend water en zet opzij om af te koelen tot kamertemperatuur.

10

Was de aardbeien en halveer ze. Plaats ze steeds op een rij zodat je de hele cheesecake bedekt. 

11

Giet de gelatine (op kamertemperatuur) over de aardbeien (de kaasroom zal smelten als de gelatine te warm is).

12

Koel af tot dat de gelatine ingenesteld is, draai dan een dun mes rond de cake en laat de ring van de springvorm los en serveer.

Ingrediënten

6
personen
  • 96 g bloem voor alle doeleinden
  • 400 g aardbeien
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel zout
  • 4 eetlepels ongezouten gesmolten boter
  • 150 g tagatesse
  • 1 stuk ei
  • 6 eetlepels melk
  • 30 g griekse yoghurt
  • 1 theelepel vanille extract
  • 90 g volle slagroom
  • 225 g roomkaas
  • 2 eetlepels koud water
  • 2 gelatine

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten