Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Red Velvet Valentine cake

Label tagatesse
45 min
gemiddeld
goedkoop

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 3 taartvormen in met boter en een beetje bloem.

2

Zeef bloem en zout samen, zet opzij. Meng de boter en 200g Tagatesse in de kom van een mixer. Mix tot het licht en donzig wordt. Voeg de eieren één voor één toe. Meng goed na elke toevoeging. Voeg het bloemmengsel afwisselend met de karnemelk aan de kom toe, begin en eindigend met bloemmengsel. Voeg 1 eetlepel vanille extract toe.

3

Meng in een kleine kom de 1,5 eetlepel rode kleurstof en 1 eetlepel cacaopoeder tot een pasta ontstaat. Voeg toe aan de Tagatesse en botermengsel. Goed mengen. Smeer de baking soda en cider azijn in een kleine kom. Dit schuimt en moet onmiddellijk na goed mengen in het beslag worden gedaan. Na het toevoegen van het schuimmengsel, meng op middelhoge snelheid tot het beslag consistent is.

4

Schep het beslag gelijkmatig in de pan, het beslag zal erg dik zijn!  Bak gedurende 25-30 minuten, of tot de cake terugspringt wanneer je in het midden wordt ingedrukt. Uitleggen op een rooster en volledig afkoelen.

5

Voor de roomkaas: klop de roomkaas, boter en vanille in een grote mengkom op elkaar tot een glad mengsel. Met de mixer op laag, giet geleidelijk aan de 200g Tagatesse erbij. Als het mengsel te dik is, voeg dan wat melk toe om het los te maken.

6

Zodra de cake is afgekoeld, verwijder de vorm en verwijder voorzichtig de bovenste korst van alle 3 de cakes.

7

Stapel de lagen boven elkaar. Gebruik een hartvorm; snijd ze in dezelfde hartvormen van gelijke grootte. Bestrooi de cakes met wat Tagatesse.

8

Plaats een laag op een draaibare taartvorm; Breng Cream Cheese Frosting aan de bovenkant aan met behulp van een spatel. Herhaal dit voor de volgende twee lagen.

9

Zodra alle lagen zijn gestapeld, brengt u de cream cheese frosting aan op de bovenzijde en op de zijkant.

Ingrediënten

6
personen
  • 325 g bloem
  • 1 eetlepel zout
  • 400 g tagatesse
  • 480 g boter, gesmolten
  • 2 stuks eieren
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 2 eetlepels vloeibare rode kleurstof
  • 240 ml karnemelk
  • 3 eetlepels vanille extract
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 1 eetlepel cider azijn
  • 230 g roomkaas

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten