Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Citroentaart

Label tagatesse
40 min
gemiddeld
goedkoop

Bereidingswijze

1

Meng het ei en de eierdooier met 25g Tagatesse en een mespunt zout. Hou het eiwit apart voor de meringue. Haal het merg uit het vanillestokje en doe het erbij. Voeg ook de zachte boter toe. Meng tot een homogene massa. Doe de helft van de bloem erbij. Kneed even verder en voeg de andere helft van de bloem toe. Kneed verder tot een deegbol. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het 1 uur in de koelkast.

2

 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het kruimeldeeg uit op bakpapier en bekleed er de taartvorm mee. Prik er enkele gaatjes in met een vork. Leg er bakpapier op en bedek met bakbonen. Bak het kruimeldeeg gedurende 10 minuten. Verwijder daarna de bakbonen en het bakpapier. Verlaag de temperatuur naar 175 graden.

3

Meng de eieren met 75g Tagatesse en de room tot een homogene massa. Voeg de geraspte citroenschil en het sap van één citroen toe (niet opkloppen!). Verdeel de citroencrème over de taartbodem. Bak de taart nog 35 minuten verder in de oven of tot de citroencrème stevig en gebonden aanvoelt.

4

Voor de meringue: meng de eiwitten met 100g Tagatesse. Voeg de Tagatesse in drie delen toe. Blijf kloppen tot het eiwit stijf is en mooi glanst.

5

Haal de afgekoelde citroentaart uit de vorm. Verdeel er de meringue over in lobbige pieken met behulp van een pannenlikker of een paletmes. Brand de meringue lichtjes af met een gasbrander of zet de taart even onder de grill.

Ingrediƫnten

4
personen
  • 250 g bloem
  • 100 g boter
  • 150 g tagatesse
  • 1 stuk vanillestokje
  • 7 stuks eieren
  • 2 dl room
  • 2 stuks citroenen
  • 4 stuks eiwitten

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten