Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Biologische Harira

Label biofood
50 min
gemiddeld
gemiddeld

Bereidingswijze

1

Week de kikkererwten een nacht in koud water.

2

Verwarm de groentebouillon.

3

Verhit een scheut olijfolie in een kookpot. Snijd het lamsvlees in stukken en kruid met peper en zout. Kleur het vlees in de olie. Bak de stukjes in meerdere porties zodat het vlees niet gaat stoven.

4

Pel en snipper de uien en knoflook. Plet de knoflook met een mes of pers. Doe de knoflookpulp en gesnipperde  ui  in de kookpot.

5

Schil de gember en rasp hem bij het vlees.

6

Snijd de selder fijn en stoof hem mee aan.

7

Doe de tomatenpuree in de kookpot en laat even bakken. Kruid alles met paprika-, komijn- en korianderpoeder, ras-el-hanout, zout en cayennepeper. Laat alles een tijdje sudderen.

8

Giet de geweekte kikkererwten af en voeg ze toe samen met de linzen.

9

Haal de kroontjes uit de tomaten en snijd ze in stukken. Stoof ze ook in de kookpot.

10

Giet de warme groentebouillon erbij.

11

Bind de laurier, de tijm en de kaneelstok samen met keukentouw tot een bouquet garni. Leg het in de kookpot.

12

Laat de harira minstens 1 uur garen onder een deksel en werk het gerecht af met verse koriander.

Ingrediënten

4
personen
  • 2 takjes tijm
  • 600 g biologisch lamsvlees
  • 3 l groentebouillon (water met biofood groentebouillon)
  • 200 g kikkererwten biofood
  • 4 eetlepels olijfolie biofood
  • 1 peper en zout
  • 1 paprikapoeder
  • 1 komijnpoeder
  • 1 korianderpoeder
  • 1 ras-el-hanout
  • 1 cayennepeper
  • 2 knoflook
  • 2 laurier
  • 1 kaneelstokje
  • 2 takjes koriander
  • 6 tomaten
  • 200 g groene linzen biofood
  • 40 g tomatenpuree
  • 0,5 stuk selder
  • 40 g verse gemberwortel
  • 2 stuks ui

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten