Zomerse Gazpacho

20 min
gemiddeld
gemiddeld
Bereidingswijze
Reinig de rode paprika’s door de steel en zaadlijsten te verwijderen. Gril ze kort aan in een droge grillpan. .
Snipper de helft van de ui en leg deze apart. Snijd de andere helft en de komkommer in grove stukken.
Verwarm de oven op 220°c en bak de Glutenvrije baquette af gedurende 10 minuten.
Meng de komkommer en ui samen met de tomate fritto en gegrilde paprika's in een blender of hoge beker.
Voeg de azijn, olie en ijsblokjes erbij en pureer met de blender of staafmixer tot een gladde soep.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Reinig de groene paprika en snijd deze in blokjes. U kan de paprika hier wisselen met de komkommer als garnituur of ingrediënt.
Verdeel de gazpacho over glazen of borden en gebruik de gesnipperde ui en paprika als garnituur op de soep samen met het brood aan de zijde.
Smakelijk!
Ingrediënten
- 330 ml tomate frito
- 2 rode paprika's
- 3 komkommer
- 1 rode ui
- 2 el rode wijnazijn
- 4 el olijfolie
- 6 ijsblokjes
- 1 groene paprika
- 1 damhert gluten free baguette