Burger van kikkererwten en havermout

1 uur
makkelijk
goedkoop
Bereidingswijze
Pureer de kikkererwten en de mais in de blender. Maal het niet te fijn. Meng er de barbecuesaus, de cayenne- peper en de currypoeder door. Breng op smaak met peper en zout, citroensap en 2 eetlepels olijfolie en meng er 8 eetlepels havermout door. Voeg extra havermout toe als het mengsel nog te slap aanvoelt. Laat 10 minuten rusten.
Maak van het mengsel 8 burgers. Strooi de rest van de havermout op een bord en druk er de burgers aan beide kanten in. Laat ongeveer een halfuurtje rusten in de koelkast.
Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de burgers 3 minuten langs beide kanten.
Snij de paprika en tomaat in plakjes. Beleg 4 burgers met sla, enkele plakjes tomaat en paprika. Leg er een tweede burger bovenop. Serveer met de rest van de sla. Zeer lekker met onze Damhert Tagatesse tomatenketchup.
Dit is een ideaal recept voor een lekkere (vegetarische) barbecue. Vervolledig met gemarineerde groentespiesjes, gepofte aardappeltjes en een camembert-dip (allemaal op de grill). Geniet zo van een all-in vegetarische barbecue met familie en vrienden.
Ingrediënten
- 800 g damhert biofood kikkererwten bio
- 100 g salade
- 120 g damhert biofood pofmais bio
- 4 el barbecuesaus
- 150 g damhert biofood havermout bio
- 2 kl currypoeder
- 1 tomaat
- 3 el citroensap
- 1 groene paprika
- 4 el damhert biofood olijfolie bio
- 2 kl cayennepeper
- 1 peper & zout
- 1 damhert tagatesse tomatenketchup