Spaghetti met groenteballetjes in een pittige tomatensaus

45 min
makkelijk
goedkoop
Bereidingswijze
Pel de ui en snij hem in grove stukken. Kneus de look en snij de gepelde teen in stukjes.
Snij de rode chilipeper in twee en verwijder de zaadjes. Snij de peper grof. Wie niet van een pittige saus houdt, gebruikt minder of geen rode chilipeper.
Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot op een matig vuur en stoof er de stukjes ui, look en chilipeper in.
Spoel de tomaten en snij ze in grove stukken. Voeg ze na een paar minuten toe aan de stoofpot. Zet het vuur zacht, roer en plaats het deksel op de pot.
Verzamel takjes tijm en rozemarijn en de blaadjes laurier om een zuiderse kruidentuil te maken. Bind alles samen met wat keukentouw en gooi het kruidenboeket in de pot.
Schenk de witte wijn bij de kruidige tomaten en laat de saus nog zo’n 10 minuten stoven zonder deksel.
Voeg de tomatenpuree, de tomatenstukjes en de passata toe. Zet het deksel op de pot en laat de tomatensaus nog een kwartier pruttelen.
Breng intussen een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook om straks de spaghetti te garen
Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de balletjes op matige temperatuur gedurende 2 tot 3 minuten.
Kook de spaghetti
Verwijder de uitgekookte kruidenboeket en mix de saus glad met de staafmixer. Beslis of je de saus al dan niet wil zeven
Meng en serveer alles bij elkaar en de pittige spaghetti is klaar
Ingrediënten
- 4 tomaten
- 2 damhert vegan groenteballetjes
- 2 glutenvrije damhert spaghetti
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 rode chilipeper
- 4 laurierblad
- 2 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 400 g tomatenstukjes (uit blik)
- 300 g biofood passata
- 20 g tomatenpuree
- 1 tl tagatesse
- 2 dl witte wijn
- 1 biofood olijfolie