Quinoa sushi

60 min
gemiddeld
gemiddeld
Bereidingswijze
1
Kook de quinoa in ongeveer 100ml water gedurende 12 minuten.
2
Schep de quinoa op een bord en meng dit met de sushi azijn. Laat goed afkoelen.
3
Neem een vel nori en leg deze op het sushimatje. Bekleed het vel voor 3/4 met de quinoa en bestrijk het met een beetje tahin.
4
Leg het slablad erin en voeg dan een paar reepjes avocado, wortel, komkommer, wat reepjes surimi en sesamzaadjes erin.
5
Rol de sushi op. Herhaal met het andere noriblad.
6
Leg de rollen tot gebruik weg in de koelkast. Nu kun je de rollen in circa 8 mooie stukken snijden. Serveer op een mooi bord, met een klein schaaltje sojasaus, wat wasabi en eventueel wat gember!
Ingrediƫnten
4
personen
- 1 tahin
- 0,3 komkommer in reepjes
- 0,5 avocado in reepjes
- 0,3 wortel in reepjes
- 1 surimi in reepjes
- 1 salade
- 1 sesamzaadjes
- 1 sushimatje
- 50 g quinoa
- 2 eetlepels sushi azijn
- 2 vellen nori