mango muffins

45 min
makkelijk
goedkoop
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
2
Zeef de bloem boven een grote kom
3
Scheidt de eieren en klop het eiwit stijf.
4
Meng het eigeel met de Tagatesse, bakpoeder, vanille extract en het zout. Blijf kloppen tot je een mooi lichtgeel mengsel krijgt.
5
Maak in de midden van de bloem een holletje en giet de melk, de boter en het eigeelmengsel erin.
6
Spatel het opgeklopte eiwit eronder.
.
7
Schil en snij de mango in kleine blokjes.
8
Schep 2/3 van de mango door het beslag.
9
Verdeel het beslag over 12 ingevette muffinvormpjes en druk de overige stukjes mango erin.
10
Bak de muffins 20-25 minuten in de oven
Ingrediƫnten
6
personen
- 250 g biofood boekweitmeel volkoren bio
- 50 g gesmolten boter
- 40 g tagatesse
- 1 tl vanille extract
- 15 g bakpoeder
- 2 eieren
- 150 ml plantaardige melk
- 1 rijpe mango
- 1 zout