broccoli & kikkererwtenstamppot met vegetarische braadworst

45 min
makkelijk
gemiddeld
Bereidingswijze
Laat de kikkererwten 1 nacht weken in water
Stoom de broccoli gaar in een stoommandje of een klein laagje water in de pan.
Verwarm in een andere pan ook een laagje water, en voeg hier de kikkererwten en teentjes knoflook aan toe. Laat in een paar minuten even heel kort warm worden.
Giet dan de pannen af. Stamp de kikkererwten en knoflook fijn met een stamper of gebruik een staafmixer.
Roer de Italiaanse kruiden, wat versgemalen peper en een klein beetje zout erdoor.
Schep als laatste de broccoli door de gestampte kikkererwten.
Rooster de pijnboompitten eventjes kort in een droge koekenpan, totdat ze mooi goudbruin zijn.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de braadworsten gaat.
Serveer de kikkererwten stamppot met de pijnboompitjes
Ingrediƫnten
- 300 g biofood kikkererwten bio
- 2 el biofood pijnboompitten bio
- 1 el biofood olijfolie bio
- 400 g broccoliroosjes
- 1 teentje knoflook
- 0,5 el italiaanse kruiden
- 2 damhert veggie braadworst
- 1 peper en zout