Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Buddhabowl met low salt dressing

Label low_salt
1 uur
makkelijk
goedkoop

Bereidingswijze

1

Laat de kikkererwten een nacht weken in water


 

2

Verwarm de oven voor op 180°C.

 

3

Was, schil en snij de groenten

 

4

Doe de zoete aardappel samen met de rode ui, de balsamicoazijn, wat olijfolie en peper en zout in een ovenschaal. Schep het geheel goed om.

 

5

Rooster dan de zoete aardappel 25 minuten in het midden van de oven tot de aardappel zacht is geworden. 

 

6

Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de kikkererwten samen met het komijnpoeder en knoflookpoeder tot de kikkererwten krokanter worden.

7

Roer de mayonaise, sesamolie, citroensap en knoflook voor de dressing door elkaar.

 

8

Rooster de sesamzaadjes kort in een droge pan

9

Verdeel de geroosterde zoete aardappel, gebakken kikkererwten, bladspinazie, komkommer, gerookte kip en avocado in kommen. Sprenkel de sesamdressing over de buddhabowls en garneer ze met geroosterde sesamzaadjes. Genieten maar!

Ingrediƫnten

2
personen
  • 1 zoete aardappel
  • 1 rode ui
  • 1,5 el balsamicoazijn
  • 100 g biofood kikkererwten bio
  • 1 tl komijn
  • 0,5 tl knoflookpoeder
  • 1 zwarte peper
  • 120 g gerookte kip
  • 75 g spinazie
  • 1 avocado, in plakjes
  • 0,5 komkommer
  • 15 g sesamzaadjes
  • 3 el damhert low salt mayonaise
  • 1 tl biofood sesamolie koudgeperst bio
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el citroensap

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten