Buddhabowl met low salt dressing

1 uur
makkelijk
goedkoop
Bereidingswijze
Laat de kikkererwten een nacht weken in water
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was, schil en snij de groenten
Doe de zoete aardappel samen met de rode ui, de balsamicoazijn, wat olijfolie en peper en zout in een ovenschaal. Schep het geheel goed om.
Rooster dan de zoete aardappel 25 minuten in het midden van de oven tot de aardappel zacht is geworden.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de kikkererwten samen met het komijnpoeder en knoflookpoeder tot de kikkererwten krokanter worden.
Roer de mayonaise, sesamolie, citroensap en knoflook voor de dressing door elkaar.
Rooster de sesamzaadjes kort in een droge pan
Verdeel de geroosterde zoete aardappel, gebakken kikkererwten, bladspinazie, komkommer, gerookte kip en avocado in kommen. Sprenkel de sesamdressing over de buddhabowls en garneer ze met geroosterde sesamzaadjes. Genieten maar!
Ingrediƫnten
- 1 zoete aardappel
- 1 rode ui
- 1,5 el balsamicoazijn
- 100 g biofood kikkererwten bio
- 1 tl komijn
- 0,5 tl knoflookpoeder
- 1 zwarte peper
- 120 g gerookte kip
- 75 g spinazie
- 1 avocado, in plakjes
- 0,5 komkommer
- 15 g sesamzaadjes
- 3 el damhert low salt mayonaise
- 1 tl biofood sesamolie koudgeperst bio
- 1 teentje knoflook
- 1 el citroensap