Tagatesse broodpudding met chocoladeglazuur

80 min
makkelijk
goedkoop
Bereidingswijze
1
Breng de melk aan de kook. Doe er het brood, de eieren, 75 g Tagatesse, nootmuskaat, vanillesuiker (optioneel), rozijnen en amandelschilfers bij.
2
Vet een taartvorm in en giet het mengsel in de vorm.
3
Bak de pudding goudbruin in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer één uur.
4
Maak het glazuur: smelt de chocolade, voeg 50g Tagatesse en het citroensap toe en strijk het mengsel met een borsteltje uit op de broodpudding.
5
Laat de pudding afkoelen en serveer hem.
Ingrediënten
4
personen
- 400 g wit of bruin brood
- 4 dl melk
- 3 eieren
- 125 g tagatesse zoetmiddel
- 1 zakje vanillesuiker (optioneel)
- 1 snufje nootmuskaat
- 3 el biofood rozijnen
- 2 el biofood amandelschilfers
- 50 g damhert zwarte chocolade zonder suikers
- 1 el citroensap