Glutenvrije Pompoenwafels

60 min
makkelijk
gemiddeld
Bereidingswijze
1
Snij de butternutpompoen in twee. Leg ze in een ovenschotel. Bedek met aluminiumfolie. Gaar minstens 1u15 op 180°C in de oven tot de pompoen zacht is.
2
Neem een grote kom. Doe er havermoutbloem in.
3
Meng het vanillemerg, zout, bakpoeder, kaneel, eventueel fijngesneden gember onder elkaar.
4
Roer de eieren onder de melk. Smelt de boter. Meng de boter onder de eieren.
5
Meng de melk onder de havermoutbloem. Beetje per beetje zodat er geen klonters zijn.
6
Lepel het vruchtvlees uit de pompoen. Mix fijn. Meng onder het beslag. Maak iets zoeter met 2el agavesiroop.
7
Verhit het wafelijzer. Bak de wafels. Haal uit met satéstokjes.
8
Serveer met yoghurt, stukjes mandarijn en meloen.
Ingrediƫnten
4
personen
- 200 g gecutterde glutenvrij havermout
- 1 el bakpoeder
- 1 snufje zout
- 2 gember
- 1 snufje kaneel
- 3 eieren
- 160 ml melk
- 120 g pompoenpuree
- 1 vanillestok
- 2 el biofood agavesiroop