Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Glutenvrije Pompoenwafels

Label gluten_free
60 min
makkelijk
gemiddeld

Bereidingswijze

1

Snij de butternutpompoen in twee. Leg ze in een ovenschotel. Bedek met aluminiumfolie. Gaar minstens 1u15 op 180°C in de oven tot de pompoen zacht is.

2

Neem een grote kom. Doe er havermoutbloem in.

3

Meng het vanillemerg, zout, bakpoeder, kaneel, eventueel fijngesneden gember onder elkaar.

4

Roer de eieren onder de melk. Smelt de boter. Meng de boter onder de eieren.

5

Meng de melk onder de havermoutbloem. Beetje per beetje zodat er geen klonters zijn.

6

Lepel het vruchtvlees uit de pompoen. Mix fijn. Meng onder het beslag. Maak iets zoeter met 2el agavesiroop.

7

Verhit het wafelijzer. Bak de wafels. Haal uit met satéstokjes.

8

Serveer met yoghurt, stukjes mandarijn en meloen.

Ingrediƫnten

4
personen
  • 200 g gecutterde glutenvrij havermout
  • 1 el bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 2 gember
  • 1 snufje kaneel
  • 3 eieren
  • 160 ml melk
  • 120 g pompoenpuree
  • 1 vanillestok
  • 2 el biofood agavesiroop

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten