Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Spookkoekjes

Label tagatesse
105 min
gemiddeld
goedkoop

Bereidingswijze

1

Meng bloem, bakpoeder en zout in een grote kom.

2

Meng de zachte boter en 65 gram Tagatesse in een andere grote kom. Voeg het ei, 15 ml melk en vanille toe en klop tot het gemengd is en voeg vervolgens het bloemmengsel geleidelijk toe totdat het een glad mengsel is. Vorm een ??schijf en wikkel het in plastic. Koel 1 uur.

3

Als u klaar bent om te rollen, verwarm de oven dan voor op 350º en bekleed twee grote bakplaten met bakpapier. Bestrooi het roloppervlak met wat bloem  en rol het deeg uit tot 3 mm dik. Maak spookjes met behulp van een ghost-cookie-snijder of snij spookjes uit. Rol de restjes opnieuw op en knip meer koekjes uit. Leg ze op de voorbereide bakplaten en bevries gedurende 10 minuten.

4

Bak tot de randen licht goudbruin zijn, 8 tot 10 minuten. Haal ze van de bakplaat en laat ze afkoelen.

5

Maak ondertussen het glazuur: combineer 195g Tagatesse, vloeibare Tagatesse, melk en amandelextract in een middelgrote kom.

6

Doe ongeveer 1/4 glazuur in een kleine kom en kleur zwart met zwarte kleurstof.

7

Bedek de koekjes met een laagje witte glazuur. Gebruik een tandenstoker om eventuele luchtbellen te laten knappen en laat de glazuur hard worden voor 10 minuten.

8

Doe black icing in een spuitzak met een kleine ronde punt en spuit ogen en monden op de gekoelde  koekjes en smullen maar .

Ingrediƫnten

8
personen
  • 390 g bloem voor alle doeleinden
  • 8 g bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 130 g zachte boter
  • 260 g tagatesse zoetmiddel
  • 1 ei
  • 45 ml melk
  • 1 tl vanille extract
  • 30 ml tagatesse vloeibaar
  • 1 tl amandel extract
  • 1 zwarte kleurstof

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten