Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Halloween vinger koekjes

Label gluten_free
60 min
makkelijk
gemiddeld

Bereidingswijze

1

Klop in een grote kom met behulp van een elektrische handmixer de honing en kokosolie glad en romig.

2

Voeg  de vanille en amandel extracten toe en meng nog een keer.

3

Voeg het kokosmeel en het zout in de kom en roer tot alles goed gemengd is en het een een nat deeg vormt. Schraap het deeg op een groot stuk folie en wikkel het in een platte, dunne schijf. Plaats in de koelkast voor ongeveer 25-30 minuten tot het stevig en rolbaar is.

4

Terwijl het deeg koelt, verwarm je de oven voor op 325 graden en bekleed je een bakplaat met bakpapier.

5

Haal het deeg uit de koelkast en rol 1 eetlepel -formaat balletjes in 10cm lange vingervormen, die ongeveer 1cm dik zijn. Leg het op de voorbereide bakplaat en druk een gesneden amandel stevig in de vingertop om vingernagels te maken. Verwijder de amandel voor het bakken. Maak vervolgens met een klein, scherp mes verschillende horizontale, ondiepe sneden net onder de vingernagel en vervolgens in het midden van elke vinger om knokkels te vertegenwoordigen. Druk het deeg aan beide kanten van de knokkels lichtjes in om ze te vormen. Plaats de hele plaat gedurende 10 minuten in de vriezer.

6

Bak de koekjes na het invriezen tot ze goudbruin zijn en licht barsten (de scheuren zijn normaal, maak je geen zorgen!)  voor ongeveer 12-13 minuten. Laat daarna afkoelen!

7

Eenmaal afgekoeld, dip je de onderkant van de vinger in de aardbeienconfituur, zodat het lijkt alsof het is afgesneden. Vul vervolgens de vingernagelruimte met een klodder jam en druk er een gesneden amandel op. Smakelijk!

Ingrediƫnten

6
personen
  • 60 ml honing
  • 120 ml biofood kokosnootolie
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl amandel extract
  • 130 g biofood kokosmeel
  • 1 snufje zout
  • 16 biofood amandelschilfers
  • 69 g puur fruit aardbei confituur

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten