Tagatesse Sinaasappel cheesecake in een glaasje

80 min
makkelijk
goedkoop
Bereidingswijze
1
Doe 80g Tagatesse speculaas in een diepvrieszak en sla ze met een deegroller tot kruimels. Meng de kruimels met de gesmolten boter en verdeel het kruimelmengsel over vier glazen.
2
Klop de room met de Tagatesse stijf op. Voeg de roomkaas, de rasp van 1 sinaasappel en het sinaasappelsap toe en klop het mengsel nog enkele minuten door met een elektrische mixer. Verdeel het cheesecakemengsel over de vier glazen. Laat de cheesecake voor 1 uur opstijven in de koelkast
3
Garneer de glaasjes cheesecake voor het serveren met partjes van de sinaasappel (overgebleven na het raspen) en gehakte Tagatesse speculaas (de overgebleven 20g).
Ingrediƫnten
4
personen
- 100 g tagatesse speculaas
- 25 g gesmolten boter
- 200 ml room
- 40 g tagatesse zoetmiddel
- 200 g roomkaas
- 1 sinaasappel
- 2 el sinaasappelsap