Madeleines met chocolade en banaan

90 min
makkelijk
gemiddeld
Bereidingswijze
1
Snij de bananen en de dadels in stukken , sprenkel er het citroensap over en mix tot een gladde massa.
2
Spatel er het meel, eigeel en bakzout door.
3
Klop het eiwit stijf en meng ook door het beslag.
4
Laat een uurtje rusten en spuit dan in madeleinevormpjes.
5
Bak af op 160 graden gedurende 20 minuten en laat afkoelen op rooster.
6
Smelt de chocolade au bain-marie, dompel een deel van de madeleines erin en laat opstijven.
Ingrediƫnten
4
personen
- 300 g banaan
- 75 g ontpitte biofood dadels
- 3 g natriumcarbonaat (bakzout)
- 5 druppels citroensap
- 1 eigeel
- 2 eiwit
- 125 g biofood amandelpoeder
- 60 g biofood speltmeel
- 200 g damhert zonder suikers chocolade fondant, melk of wit