Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Linzensoep met kurkuma

Label biofood
60 min
makkelijk
gemiddeld

Bereidingswijze

1

Voorverwarm de oven tot 180°C. Schil vervolgens de wortelen en snijd ze in stukjes. Plaats deze stukjes op een bakplaat met wat olijfolie, zout, peper en gemengde kruiden. Schil drie teentjes knoflook en voeg deze ook aan de bak toe. Plaats nu de bak in de oven en laat de wortels ongeveer vijfentwintig minuten in de oven, tot ze mooi en zacht zijn.

2

Terwijl de wortelen garen in de oven, begin je met het bereiden van de linzen. Plaats ze in een pan met kokend water en laat ze koken voor ongeveer tien minuten, laat ze dan sudderen gedurende tien minuten tot ze helemaal zacht zijn. Plaats de mosterdzaadjes samen met wat olijfolie in een pan met kurkuma, komijn en mosterdzaad en laat ze bakken. Leg de gekookte wortelen en knoflook in een blender met de linzen en de gebakken kruiden, voeg de kokosmelk en water toe en mix tot een glad en romig mengsel.

3

Plaats dan de soep in een pan om het op te warmen. Snijd je paddestoelen in dunne stukken en plaats deze in de pan samen met de bonen. Voeg vervolgens twee geplette teentjes knoflook, gedroogde kruiden en wat olijfolie toe en bak ze voor ongeveer 3-4 minuten. Giet de soep in kommen en voeg de champignons en bonen erboven op. Genieten maar!

Ingrediënten

4
personen
  • 300 ml water
  • 50 g rode linzen
  • 1 blik bonen
  • 12 stuks champignons
  • 700 g wortelen
  • 6 el kokosmelk
  • 2 el olijfolie
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 el provençaalse kruiden
  • 1 el gedroogde kruiden
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijn
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl zout en peper

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten