Tagatesse mocktail van peer en gember

95 min
makkelijk
goedkoop
Bereidingswijze
Vul een steelpannetje met 150 ml water, zet op een zacht vuurtje en laat de Tagatesse erin oplossen.
Snijd de citroen in tweeën en pers uit.
Schil de gember en rasp fijn en spoel de rozemarijn.
Voeg de gember, 3 eetlepels citroensap en 2 takjes rozemarijn toe aan de Tagatessesiroop.
Was de peren, snijd in kwartjes en verwijder de steeltjes en de klokhuizen.
Leg een kwartje van een peer opzij en besprenkel met enkele druppels citroensap.
Schil de andere kwartjes en leg 20 minuten in de Tagatessesiroop, op een zacht vuur en met het deksel op de pan.
Haal daarna de takjes rozemarijn eruit, mix de peren en de siroop tot een egale massa en laat afkoelen.
Zet het bruiswater, de siroop en het perenschijfje minstens 1 uur in de koelkast.
Verdeel de siroop over 4 glazen en vul verder aan met het bruiswater.
Snijd het kwartje peer in 4 schijfjes en werk de glazen af met een schijfje peer en een takje rozemarijn.
Ingrediënten
- 3 doyenne peren
- 2 gember
- 1 citroen
- 25 g tagatesse zoetmiddel
- 660 ml bruiswater
- 6 takjes rozemarijn
- 150 ml water