Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Warme uientaartjes met Tagatesse, geitenkaas en tijm

Label tagatesse
50 min
makkelijk
goedkoop

Bereidingswijze

1

Pel de uien en snij ze in helften. Snij ze vervolgens in zeer fijne halve ringen, of in reepjes (julienne).

2

Zet een diepe kleine pan of pot op een matig vuur. Smelt daarin een klontje boter.

3

Stoof de stukjes ui in de boter. Roer en strooi er de Tagatesse over.

Zet het vuur een beetje lager en laat de uien ongeveer 10 minuten stoven. Laat ze niet bruin kleuren.

4

Neem het vel bladerdeeg erbij, snij 8 driehoekjes en leg deze op de ovenschaal bedekt met een bakmat of een vel bakpapier.

5

Krul de rand van de bladerdeegdriehoekjes om waardoor een hoge rand wordt gecreëerd. Druk deze randjes stevig aan. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem van elk gebakje. (Niet in de rand!)

6

Intussen zijn de uien zacht gestoofd. Schenk er een flinke scheut frambozenazijn bij, en een klein beetje rode wijn. Roer en laat de uien 10 minuten verder stoven op een zacht vuur.

7

Verwarm de oven voor op 180°C.

Breek het ei en doe de dooier in een schaaltje. Voeg een piepklein scheutje lauw water toe en klop het eigeel los.

8

Gebruik een keukenpenseel en smeer de randen van de gebakjes gul in met het mengsel.

Zet de bladerdeegtaartjes in de hete oven van 180°C en bak ze goudbruin. Reken hiervoor ong. 15 minuten

9

Zet de gebakjes even opzij. Hou de oven warm op 180°C.

10

Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snij ze fijn met een scherp mes en voeg de snippers tijm toe aan de zacht gestoofde uien. Proef en voeg naar smaak wat peper en zout toe.

11

Vul elk bladerdeeggebakje met een lepeltje van de verse uienconfituur en leg op elk taartje een brok zachte geitenkaas. Bak de taartjes in de oven van 180°C. Dit duurt gemiddeld zo’n 10 minuten.

12

Serveer de taartjes warm.

Ingrediƫnten

4
personen
  • 80 g verse geitenkaas (zonder korst)
  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 uien
  • 1 ei
  • 1 klontje boter
  • 2 takjes verse (jonge) tijm
  • 1 scheut rode wijn
  • 1 scheutje frambozenazijn
  • 1 tl tagatesse zoetmiddel
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten