Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Valentijnspotje met chocolade en frambozen

Label gluten_free
30 min
makkelijk
goedkoop

Bereidingswijze

1

Doe de frambozen, de tagatesse en het water in een steelpan.

Breng aan de kook en laat 5 minuten koken op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

2

Neem de pan van het vuur en duw de fruitpuree door een bolzeef. Vang de coulis op in een kommetje. Verdeel over 4 glaasjes en laat 30 minuten afkoelen.

3

Breek de chocolade in stukjes. Smelt de chocolade in een steelpan au bain-marie.

4

Haal van het vuur, voeg 15 cl room bij en roer. Plaats de bodem van de steelpan in koud water.

5

Verdeel de coulis over 4 coupes.

6

Klop in een kom de resterende 15 cl room stijf. Roer er langzaam de gekoelde chocoladeroom door. 

7

Schep in de coupes, dek af met cellofaan en laat enkele uren opstijven in de koelkast.

8

Verdeel de frambozen en bestrooi met cacaopoeder.

Ingrediƫnten

4
personen
  • 4 tl cacaopoeder
  • 16 g frambozen
  • 30 cl plantaardige room
  • 100 g damhert lactosevrije en glutenvrije melkchocolade
  • 100 g tagatesse zoetmiddel
  • 8 el water
  • 1000 g diepvries frambozen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten