Rijstsalade met veggie frankfurters

30 min
makkelijk
goedkoop
Bereidingswijze
Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Spoel de gekookte rijst af onder koud water, zodat de rijst niet plakt en laat uitlekken in een zeef.
Ontpit de tomaten en snij in blokjes. Snipper de ajuin fijn. Verwijder de zaadjes van de paprika’s en snij ze in kleine blokjes. Snij de champignons in kleine stukjes
Roerbak de ajuinsnippers en gele paprika in 1 eetlepel olijfolie gedurende 5 minuten. Kruid met een verkruimeld groentebouillonblokje en provençaalse kruiden. Laat afkoelen.
Doe de rijst in een slakom en schik er de tomaten, erwtjes, ajuin, champignons en paprika op.
Verwarm de frankfurters op 900W gedurende 1 minuut. Snij ze in kleine stukken.
Maak een vinaigrette van 3 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels appelazijn. Breng op smaak met peper.
Giet de vinaigrette over de rijstsalade en schep alle ingrediënten voorzichtig door de rijst.
Ingrediënten
- 250 g biofood zilvervliesrijst lang (damhert)
- 4 veggie frankfurters (damhert)
- 2 tomaten
- 1 ajuin
- 1 gele paprika
- 50 g champignons
- 200 g erwten
- 1 low salt groentebouillonblokje glutenvrij (damhert)
- 1 tl provençaalse kruiden
- 4 el biofood olijfolie (damhert)
- 2 tl appelazijn