Glutenvrije appeltaart

60 min
makkelijk
goedkoop
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden
Meng het meel, bakpoeder en de basterd suiker
Smelt de boter in een pannetje
Meng de havermout door het meel, bakpoeder en de suiker en doe da de gesmolten boter erbij
Mix dit met een mixer met deeghaken tot korrelig is
Beboter het bakblik en doe de helft van het korrelige deeg in het bakblik
Verdeel het met een lepel plat op de bodem en vergeet ook niet een opstaand randje te maken
Doe dan de schijfjes appel die je bestrooid hebt met kaneel en vanillesuiker op de bodem en verdeel je de rest van het deeg boven op de appelschijfjes.
Plaats de rest van het deeg met je handen er overheen
Leg er nog wat geschaafde amandelen bovenop
Bak 30 minuten in de oven
En.... smullen maar
Ingrediënten
- 250 g biofood boekweitmeel volkoren (damhert)
- 15 g bakpoeder
- 125 g glutenvrije havervlokken (damhert)
- 250 g basterd suiker
- 200 g roomboter
- 750 g appels in schijfjes
- 1 zakje vanillesuiker