Veggie chili sin carne

35 min
makkelijk
goedkoop
Bereidingswijze
(Laat de bonen 8 uur lang weken in water.)
Verhit de olijfolie in een grote steelpan. Fruit de ui en look. Doe er na ±2 minuten de pepers, selder en wortels bij en zet het geheel op een middelhoog vuur, tot deze zacht geworden zijn. .
Voeg er de komijn, chilipoeder, peper en zout bij en roer om.
Doe de tomatenblokjes, linzen, geweekte bonen, Damhert veggie gehakt, maïs en de bouillon erbij.
Laat het geheel 25 minuten sudderen.
Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
Serveer de rijst en chili met verse koriander en een beetje limoensap. Je kan er ook eventueel zure room bij doen.
Wil je dit gerecht vegan maken? Simpel: laat de zure room en het Damhert gehakt achterwege!
Ingrediënten
- 1 koffielepel komijn
- 1 koffielepel chilipoeder
- 1 snuif peper en zout
- 800 g tomatenblokjes
- 400 g kidney bonen (8 uur weken)
- 100 g zwarte linzen
- 400 g damhert veggie gehakt
- 300 g maïs
- 250 ml groentebouillon
- 1 scheutje limoensap
- 1 takje verse koriander
- 1 portie zure room
- 450 g basmatirijst
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 2 stengels selder
- 2 wortels
- 2 rode pepers