Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Veggie chili sin carne

Label veggie
35 min
makkelijk
goedkoop

Bereidingswijze

1

(Laat de bonen 8 uur lang weken in water.)

2

Verhit de olijfolie in een grote steelpan. Fruit de ui en look. Doe er na ±2 minuten de pepers, selder en wortels bij en zet het geheel op een middelhoog vuur, tot deze zacht geworden zijn. .

3

Voeg er de komijn, chilipoeder, peper en zout bij en roer om.

4

Doe de tomatenblokjes, linzen, geweekte bonen, Damhert veggie gehakt, maïs en de bouillon erbij.

5

Laat het geheel 25 minuten sudderen.

6

Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.

7

Serveer de rijst en chili met verse koriander en een beetje limoensap. Je kan er ook eventueel zure room bij doen.

8

Wil je dit gerecht vegan maken? Simpel: laat de zure room en het Damhert gehakt achterwege! 

Ingrediënten

6
personen
  • 1 koffielepel komijn
  • 1 koffielepel chilipoeder
  • 1 snuif peper en zout
  • 800 g tomatenblokjes
  • 400 g kidney bonen (8 uur weken)
  • 100 g zwarte linzen
  • 400 g damhert veggie gehakt
  • 300 g maïs
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 scheutje limoensap
  • 1 takje verse koriander
  • 1 portie zure room
  • 450 g basmatirijst
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 2 stengels selder
  • 2 wortels
  • 2 rode pepers

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten