Veggie kapsalon

60 min
makkelijk
goedkoop
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Was de aardappelen grondig maar schil ze niet. Snijd ze in frieten van 1 cm dik. Dep ze droog en meng ze in een kom met een halve lepel olijfolie per persoon.
Verdeel ze over een met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Snijd de rode ui in halve ringen en de Chick’n filet in reepjes. Verhit een halve lepel olijfolie per persoon in een pan en bak 2-3 minuten. Voeg de Chick’n filet toe en bak gaar.
Pers de look fijn en snijd de peterselie klein. Meng de twee in een kleine kom met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de tomaat in blokjes en de sla in reepjes. Meng deze twee componenten met de baksamicoazijn en kruid met peper en zout.
Verdeel de salade over kleine ovenschaaltjes (1 per persoon). Verdeel vervolgens de frieten erover en daarna de Chick’n filet. Strooi er de geraspte kaas over en bak dit geheel nog 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 400 g chick'n filet (damhert)
- 4 tomaten
- 1 teen look
- 200 g magere yoghurt
- 2 rode ajuinen
- 180 g mesclun
- 50 g geraspte belegen kaas
- 10 g verse peterselie
- 4 eelepels biofood olijfolie
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 1 snuifje peper en biofood kruidenzout