Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Veggie kapsalon

Label veggie
60 min
makkelijk
goedkoop

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 220 graden.

2

Was de aardappelen grondig maar schil ze niet. Snijd ze in frieten van 1 cm dik. Dep ze droog en meng ze in een kom met een halve lepel olijfolie per persoon.

3

Verdeel ze over een met bakpapier bedekte bakplaat en bak ze 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

4

Snijd de rode ui in halve ringen en de Chick’n filet in reepjes. Verhit een halve lepel olijfolie per persoon in een pan en bak 2-3 minuten. Voeg de Chick’n filet toe en bak gaar.

5

Pers de look fijn en snijd de peterselie klein. Meng de twee in een kleine kom met de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

6

Snijd de tomaat in blokjes en de sla in reepjes. Meng deze twee componenten met de baksamicoazijn en kruid met peper en zout.

7

Verdeel de salade over kleine ovenschaaltjes (1 per persoon). Verdeel vervolgens de frieten erover en daarna de Chick’n filet. Strooi er de geraspte kaas over en bak dit geheel nog 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Ingrediënten

4
personen
  • 1 kg aardappelen
  • 400 g chick'n filet (damhert)
  • 4 tomaten
  • 1 teen look
  • 200 g magere yoghurt
  • 2 rode ajuinen
  • 180 g mesclun
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 10 g verse peterselie
  • 4 eelepels biofood olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 snuifje peper en biofood kruidenzout

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten