Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Witloofsoep

Label biofood
40 min
makkelijk
goedkoop

Bereidingswijze

1

Snij de aardappel en het witloof in fijne stukjes.

2

Fruit de ui glazig in een eetlepel boter

3

Voeg vervolgens ¾ van het witloof toe en laat kort meebakken. Blus met de bouillon. Breng aan de kook. Voeg de aardappel toe en laat 15 minuten sudderen.

4

Bak het overige witloof in de rest van de boter. Kruid met peper en zout, en lepel de honing erbij. Laat lichtjes karamelliseren.

5

Rooster de amandelschilfers, zodat ze goudbruin zijn. Laat ze drogen op keukenpapier en zet even opzij. Pureer de soep met een staafmixer en breng opnieuw aan de kook. Schenk de room erbij en roer glad.

6

Kruid met peper en zout.

7

Verdeel de soep over 4 kommen.

8

Verdeel het gebakken witloof erover en werk af met de amandelschilfers, zeste van de citroen en een takje oregano.

9

Serveer goed heet.

Ingrediƫnten

4
personen
  • 500 g witloof
  • 1 bloemerige aardappel
  • 2 el boter
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 l biofood groentebouillon (2 el bouillon op 1 l water)
  • 15 ml traditional honing acacia
  • 100 g biofood amandel schilfers
  • 1 citroenzeste
  • 4 takje oregano

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten