Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Tomatenrisotto

Label biofood
40 min
makkelijk
goedkoop

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de ui en knoflook. Fruit deze aan in een pan met een eetlepel olie. Voeg de risottorijst toe er bak 3 minuutjes mee.

2

Blus af met de witte wijn. Wacht tot de wijn is opgenomen. Voeg dan de tomatensaus toe en een soeplepel bouillon. Roer af en toe door. Doe ondertussen de cherrytomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met een beetje olie en bestrooi met een snufje peper en zout. Rooster ze 15 minuutjes in de oven of 10 minuten in de Airfryer.

3

Als de tomatensaus en de eerste schep bouillon is opgenomen voeg je de volgende lepel bouillon toe. Kook de risotto in totaal ca. 25 minuten maar proef tussendoor of hij al gaar is. Hij moet zacht zijn maar nog een kleine bite van binnen. 

4

Rasp de Parmezaanse kaas en roer door de risotto. Roer op het laatst nog een paar blaadjes basilicum er door. Schep de risotto op borden en verdeel de mozzarella erover. Leg de geroosterde tomaatjes erbij en garneer met basilicum.

5

Smakelijk!

Ingrediënten

2
personen
  • 150 g risottorijst
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • 2 eetlepels biofood olijfolie
  • 1 scheutje droge witte wijn
  • 300 ml warme groentebouillon (damhert low salt)
  • 250 g cherrytomaatjes aan de tak
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 350 ml biofood tomatenpassata
  • 1 mozarella bol

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten