Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Ontbijtcake met muesli

Label fibre_fit
90 min
gemiddeld
gemiddeld

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 160°C

2

Laat de rozijnen in een kommetje met warm water weken

3

Meng de appelmoes met de bloem, voeg dan de gesmolten boter toe, de eieren, de havervlokken, het lijnzaad, de zonnebloempitten, de Tagatesse, het zout en de specerijen. Meng zorgvuldig.

4

Hak de hazelnoten grof en doe ze bij het beslag, voeg ook de goed uitgelekte rozijnen toe. Meng.

5

Bekleed een grote cakevorm met bakpapier en doe er het beslag in. Laat 1 uur bakken in de oven. Laat 5min rusten, haal uit de vorm en laat op een taartrooster afkoelen

6

Tip: de cake is lekkerder een dag na het bereiden: bewaar ‘m in de koelkast nadat hij volledig is afgekoeld

Ingrediënten

4
personen
  • 600 g appelmoes met stukjes
  • 60 g rozijnen
  • 100 g havervlokken
  • 60 g geroosterde hazelnoten
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 2 eieren
  • 100 g boter
  • 50 g tagatesse zoetmiddel
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 1 eetlepel kaneel

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten