Ontbijtcake met muesli

90 min
gemiddeld
gemiddeld
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 160°C
2
Laat de rozijnen in een kommetje met warm water weken
3
Meng de appelmoes met de bloem, voeg dan de gesmolten boter toe, de eieren, de havervlokken, het lijnzaad, de zonnebloempitten, de Tagatesse, het zout en de specerijen. Meng zorgvuldig.
4
Hak de hazelnoten grof en doe ze bij het beslag, voeg ook de goed uitgelekte rozijnen toe. Meng.
5
Bekleed een grote cakevorm met bakpapier en doe er het beslag in. Laat 1 uur bakken in de oven. Laat 5min rusten, haal uit de vorm en laat op een taartrooster afkoelen
6
Tip: de cake is lekkerder een dag na het bereiden: bewaar ‘m in de koelkast nadat hij volledig is afgekoeld
Ingrediënten
4
personen
- 600 g appelmoes met stukjes
- 60 g rozijnen
- 100 g havervlokken
- 60 g geroosterde hazelnoten
- 2 eetlepels gebroken lijnzaad
- 2 eetlepels pompoenpitten
- 2 eieren
- 100 g boter
- 50 g tagatesse zoetmiddel
- 200 g zelfrijzende bloem
- 1 eetlepel kaneel