Product toegevoegd

Damhert Nutrition

MenuSluiten

Pasta met geroosterde-paprikasaus

Label tagatesse
20 min
makkelijk
goedkoop

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de paprika’s in de helft, verwijder de zaadlijsten en snij ze dan nogmaals in twee. Bedek de bakschaal met aluminiumfolie en plaats de paprika’s erop. Bak gedurende ongeveer 30-35 minuten tot de schil zwart geworden is.

2

Neem de paprika’s uit de oven, en laat ze enkele minuten ‘stomen’ in een diepvrieszakje. Neem de paprika’s uit het zakje en ontdoe ze van de schil. Doe de paprika’s in de blender en pureer ze gedurende ongeveer 20 seconden.

3

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

4

Verwarm de olijfolie in een pan. Voeg de look en sjalotten toe en sauteer ze gedurende 2 minuten. Zet het vuur op een lagere stand en voeg de tomatenpasta en tagatesse toe. Laat nog 2-3 minuten bakken.

5

Voeg de basilicum en de gepureerde paprika toe en laat 3-4 minuutjes sudderen. Voeg de vegetarische bouillon toe en laat nog 2 minuten sudderen. Voeg zout toe naar smaak.

6

Serveer pasta met de saus. Werk af met parmezaanse kaas en verse basilicum.

Ingrediënten

2
personen
  • 4 stuks rode paprika’s
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 stuk groentebouillon zoutarm
  • 4 stuks look
  • 2 stuks sjalotten, gepeld en fijn gesneden
  • 2 eetlepels tomatenconcentraat
  • 10 stuks kersttomaten
  • 4 takjes verse basilicum
  • 5 eetlepels parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel tagatesse
  • 300 g farfalle pasta

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deel dit recept

Producten