Glutenvrije pizza hummus met verse kruiden

70 min
gemiddeld
gemiddeld
Bereidingswijze
1
Start met de bereiding van het pizzadeeg: doe de mix samen met de droge gist, het lauw water en de olijfolie in een kom en meng dit gedurende 3 tot 4 minuten.
2
Breng het deeg op een bakplaat (bedekt met bakpapier) aan en besprenkel met een beetje olijfolie. Rol het deeg verder uit en maak er een ronde vorm van.
3
Laat rusten op een warme en tochtvrije plaats gedurende 20 minuten.
4
Gaar de spinazie.
5
Beleg de pizza met tomatensaus, hummus, spinazie, cherrytomaten, pijnboompitten en Italiaanse kruiden. Bak de pizza's gedurende 30 minuten in een voorvervarmde oven van 200°C.
6
Verdeel de fijngehakte basilicum en rucola over de pizza en werk af met een geutje olijfolie.
Ingrediënten
4
personen
- 400 g glutenvrije bakmix voor pizzabodems van damhert
- 7 g droge gist
- 300 ml lauw water
- 5 el olijfolie
- 400 ml tomatensaus
- 400 g hummus
- 60 g pijnboompitten
- 400 g cherrytomaten
- 1 el italiaanse kruiden
- 120 g rucola
- 400 g spinazie
- 1 el verse basilicum